Het Hino Statief heeft een solide bouw, werkhoogte conform de richtlijn, een vloeistof gedempte kop en extra lange stuurhandel.
Lichthinder meten is precisiewerk in moeilijke omstandigheden, want:
- Er is (ondanks de lichthinder) meestal weinig of geen licht bij de meetapparatuur. Vaak moet er in half duister nauwkeurig gewerkt worden.
- De ondergrond is vaak niet vlak maar ongelijk. Het meetinstrument eist een stabiele opstelling.
- Op het statief moet regelmatig een apparaat gewisseld worden: Mavospot 2 USB luminantiemeter, BronSelector of afstandmeter AM600.
- Vaak zijn er meerdere objecten, hinderposities en een veelheid van hinderbronnen. Men loopt met het statief en lichtmeetinstrumenten, hetgeen een optimale balans tussen gewicht en stabiliteit vraagt.
- Het richten en fixeren op een object of hinderbron eist een “slow-motion” beweging van het meetapparaat.
Daarom is bij het meten van lichtbronnen of lichthinder een statief nodig dat problemen voorkomt en oplost: het Hino Statief.
Vaak moeten meervoudige opnamen of metingen over afstanden gemaakt worden. Het herhaaldelijk tillen en verplaatsen van de meetcel of het statief veroorzaakt dan een ongewenste vermoeidheid. De Hino Dolly (apart te bestellen) maakt snelle en efficiënte verplaatsing, verrijden, van het statief mogelijk.