Museum

museumVoor de lichttechnische aspecten in musea en exposities leveren wij het specialisme. Lichtsterkte, infrarood en UV-straling krijgen alle aandacht. Wij beschikken over de normen, richtlijnen, technische specs,  de lichtexperts en de meetapparatuur.

Maak nu contact, dat spaart tijd!

Een museum heeft tot doel bij te dragen aan het historisch of kunstpatrimonium. Fraai exposeren en prettige beleving voor uw bezoekers is erg belangrijk. Maar het conserveren van uw kunstobjecten net zo. Daarvoor heeft is een enthousiast team van conservatoren en technische mensen actief. Voor de lichttechnische aspecten leveren wij de volgende relevante diensten:

Lichtontwerp

Met een goed lichtontwerp wordt de expositie geperfectioneerd, waardoor het museum meer bezoekers trekt. Daarnaast wordt aan alle functionele eisen voldaan, zoals beperking van de infra rode en UV-straling, de maximale verlichtingssterkte per kunstobjecttype, zodat de duurzaamheid van uw waardevolle museumstukken niet in het geding komt. Praktische zaken als een lichtregelingsysteem dat energie bespaart, kunnen in één slag in het ontwerp worden meegenomen.

Praktijkmeting

Het komt voor dat u een expositie wilt beoordelen om een gedegen besluitvorming te beargumenteren. Lichtconsult.nl kan (vrijwel) alle lichtverschijnselen meten en rapporteren. Bijvoorbeeld de verlichtingssterkte, maar ook de kleurtemperatuur en kleurweergave-index (de spectrale verdeling) die essentieel zijn voor een expositie. Ook de infrarode (NIR) en ultra violette (IR) straling kunnen wij meten, toetsen en rapporteren.

Meetapparatuur

Indien u veel metingen zelf uitvoert, heeft u goede meetapparatuur nodig. Lichtconsult.nl levert en verhuurt als één van weinige de meest nauwkeurige luxmeter en luminantiemeter voor handmetingen op locatie. Deze luxmeter, de Mobilux A USB Luxmeter, wordt zeer compleet geleverd (o.a. een Nederlandstalige handleiding en kalibreerrapport) en kan voorzien worden van de luminantieadapter met een meethoek van 5°.

Met de spectroradiometer Specbos 1211 UV-VIS-IR kan het hele kleurenspectrum inclusief het infrarode en ultra violette licht gemeten worden. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het productoverzicht.

Andere wensen?

Mocht uw wensen hier niet genoemd zijn, dan kunt u contact opnemen of verder kijken op de website onder Diensten, Producten of de sitemap.